ALEKSANDAR VUČIĆ O ZAHTJEVIMA NEZADOVOLJNOG NARODA: " Mogu beogradski izbori, ne dam Gašića, nema prelazne Vlade dok sam živ"

"Ne postoji niko u svijetu ko bi optužio svoju policiju i državno rukovodstvo za tako nešto. A da ne govorim o pozivanju na proteste. To će ući u historiju i anale beščašća. Kao što će u historiju gluposti ući protesti tokom korone, kada su upadali u Skupštinu, zato što hoćemo da sačuvamo živote", ističe predsjednik Srbije.

  • Regija

  • 04. Jun. 2023  

  • 0

Aleksandar Vučić ponovio je danas svoj stav da neće dozvoliti formiranje prijelazne Vlade, ali je napomenuo da je spreman da ide na izbore u Beogradu, "ali i još neke" izbore. Govoreći o zahtjevima protesta, on je napomenuo da su neki od njih ispunjeni, o nekima se može razgovarati, a neki, poput ostavke ministra policije Bratislava Gašića ne dolaze u obzir.

On je svoj stav obrazložio riječima da prijelazna vlada "ne bi bila vlade Srbije, već vlada interesnih grupa".

"Što se prijelaznih vlada tiče, slobodno mogu da zaustave te maštarije. Prijelazne vlade neće biti dok sam ja predsjednik republike, ili dok sam živ. Ili može moj mandat da bude prekinut onako kako je to jučer predloženo ispred skupštine. Dakle, da ponovim, prijelazne vlade neće biti. Neće je biti zato što to ne bi bila vlada Srbije, već bi bila vlada interesnih grupa, tajkuna i stranaca. Ova vlada bi za šest mjeseci uništila Srbiju, sedam ili osam puta brže nego DOS što je to uradio. Ja isuviše volim Srbiju, i možete samo da maštate o prijelaznim vladama", kazao je Vučić na obilježavanju Dana policije.

Što se tiče drugih zahtjeva protesta, predsjednik podsjeća da je Ružić podnio ostavku, da će od ove nedjelje rijaliti na TV Pink biti ugašen, i da mu treći zahtjev oko REM-a nije najjasniji.

Na pitanje o izborima u Beogradu, Vučić kaže da će ih imati, ali će imati još neke izbore.

"Ne samo one koji oni hoće. Pa polako, niste vi jedini učesnik političkog života u Srbiji. Dakle, može beogradski izbori, ali bit će još nekih. I da im učinim još jednu uslugu, kažu da im je teško zbog smanjenja cenzusa, da kršim evropske norme. Evo možemo na pet odsto da vratimo, na sedam za koalicije, pa idemo pred građane Srbije", kazao je on.

Vučić je objasnio zašto neće dozvoliti smjenu Bratislava Gašića.

"Što se tiče Bratislava Gašića, reći ću, nikada ne bih dozvolio njegovu smjenu. Žele da smijene jednog od najboljih od nas, zbog čega? Policija nije mogla da spriječi tragediju u Ribnikaru, policija je svoj posao uradila. Ne postoji niko u svijetu ko bi optužio svoju policiju i državno rukovodstvo za tako nešto. A da ne govorim o pozivanju na proteste. To će ući u historiju i anale beščašća. Kao što će u historiju gluposti ući protesti tokom korone, kada su upadali u Skupštinu, zato što hoćemo da sačuvamo živote", ističe predsjednik Srbije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...