IBRINA BOGATA IGRAČKA KARIJERA: Rijetko viđeni talent, ovo je 5 najboljih Zlatanovih golova u karijeri (VIDEO)

Rijetko viđeni talent, po mnogima nikad do kraja iskorišteni, oduševljavao je svijet čitavu karijeru nevjerovatnim potezima i golovima,

  • Sport

  • 05. Jun. 2023  05. Jun. 2023

  • 0

Zlatan Ibrahimović je sinoć u zadnjem kolu talijanskog prvenstva na travnjaku San Sira objavio da završava bogatu igračku karijeru. Sjajni 41-godišnji Šveđanin oprostio se u suzama od suigrača i navijača koji su njemu u čast razvili veliku koreografiju "Godbye" aludirajući na njegov status božanstva koji je uvijek sam sebi pripisivao.

alt

Rijetko viđeni talent, po mnogima nikad do kraja iskorišteni, oduševljavao je svijet čitavu karijeru nevjerovatnim potezima i golovima, ali i blesavim i često nepotrebnim izjavama. No, kad se prašina oko njegova odlaska stiša, ostat će upamćeni deseci fenomenalnih golova koje je Ibrahimović zabio igrajući za najveće europske klubove.

Tih golova je toliko da je izbor od pet najboljih vrlo teško sastaviti, ali nekog izbora mora biti pa je Index.hr suzio na ovih pet Zlatanovih majstorija poredanih hronološki. 

1. Ajax - NAC Breda (2004.)

Bila je to Ibrina zadnja godina u Ajaxu u kojem se već etablirao kao najatraktivniji igrač, a u zadnjoj sezoni zabio je vjerovatno jedan od najboljih golova svih vremena. U epskom solo prodoru nanizao je pet igrača Brede i onda ružno polomio kičmu golmanu te gurnuo loptu u prazan gol.

2. Italija - Švedska (2004.)

Italija i Švedska igrale su 2. kolo Europskog prvenstva u Portugalu. Talijani su do 85. minute vodili 1:0, a onda je Ibrahimović izveo jednu od svojih nezaboravnih čarolija. Nakon što je lopta skakutala i odbijala se po šesnaestercu Ibrahimović se ugurao pred Buffona i onda leđima okrenut od gola u visokom luku loptu petom poslao u rašlje preko glave Christiana Vierija koji je čuvao stativu.

3. Švedska - Engleska (2012.)

Bila je to prijateljska utakmica u kojoj su Šveđani šokirali Engleze 4:2, ali puno više od tog rezultata pamti se čudesni Ibrin gol u sudačkoj nadoknadi. Engleski golman istrčao je iz šesnaesterca i odbio loptu glavom na 30-ak metara od gola, a Zlatan ju je iz prve škaricama u visokom luku poslao u gol za 4:2. Zabio je sva četiri gola na toj utakmici.

4. Anderlecht - PSG (2013.)

Ibrahimović je na toj utakmici Lige prvaka zabio četiri gola, ali ovaj za 3:0 bio je demonstracija sile koju je Ibrahimović imao u nogama. Često je zabijao golove kojima je pokazao snalažljivost i nevjerojatnu okretnost za tako visokog napadača, ali ovo je bila čista demonstracija moći. Natrčao je na odbijenu loptu na 25 metara i zastrašujućim volejem je poslao u rašlje.

5. Toronto - LA Galaxy (2018.)

Ibrahimović je od MLS-a napravio privatnu zabavu koju su svi željeli gledati. U 58 utakmica zabio je 53 gola uz 18 asistencija, a najbolji je zabio u gostima kod Toronta. Dos Santos je odigrao dugu loptu u šesnaesterac, Ibrahimović je bio leđima okrenut golom, ali ju je iz okreta i iz prve nevjerojatnom reakcijom samo spustio u gol za 4:0. Bio mu je to 500. gol u karijeri.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...