TRAŽE SE ZBOG KRIVIČNIH DJELA: Na graničnim prijelazima u BiH uhapšeno osam osoba

Među uhapšenima i osobe koje se traže radi izdržavanja zatvorskih kazni

  • Hronika

  • 05. Jun. 2023  

  • 0

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gradiška uhapsili su danas osobu inicijala A.H. (1988.), državljanina Bosne i Hercegovine.

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Brod su prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Brod uhapsili su osobu inicijala T.V. (1980.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Orašju zbog krivičnog djela Teška krađa. Državljanin BiH i Republike Hrvatske je predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 4. juna 2023., na letu iz Istanbula, uhapsili su osobu inicijala T.K. (1991.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je Interpol Bern za njim raspisao potjernicu zbog krivičnih djela u vezi s opojnim drogama. Državljanin Republike Turske je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Prethodno, 3. juna 2023., pripadnici ove jedinice su na letu iz Frankfurta uhapsili su osobu inicijala J.S. (1969.) jer je Policijska stanica Teslić raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti. Bh. državljanin je predat službenicima Policijske stanice Teslić. Uz navedeno, pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo su 3. juna 2023., na letu iz Istanbula, uhapsili su osobu inicijala M.K. (1973.). Provjerama je utvrđeno da ovog državljanina R. Turske potražuje Općinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela Laka tjelesna ozljeda. Predat je službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik, 4. juna 2023., uhapsili su osobu inicijala H.H. (1989.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Karakaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Prethodno, 1. juna 2023., pripadnici ove jedinice uhapsili su osobu inicijala S.V. (1966.), nakon što je utvrđeno da je Policijska uprava Istočno Sarajevo raspisala potragu za njom zbog krivičnog djela Krađa. Bh. državljanka je kontrolirana na ulasku u BiH na prijelazu Karakaj i predata službenicima Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Kamensko, 3. juna 2023., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Kamensko, uhapsili su osobu inicijala G.P. (1986.). Utvrđeno je da ovog državljanina BiH potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog krivičnog djela Pustošenje šuma. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.   

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...