JEDAN OD PRVIH PREDMETA FORMIRANIH UZ DOKAZE IZ APLIKACIJA: Srbija izručila BiH prvoosumnjičenog u predmetu ''Sky''

Srbija je izručila Pejovića, postupajući na temelju potjernice, raspisane na zahtjev Tužilaštva BiH.

  • Hronika

  • 05. Jun. 2023  05. Jun. 2023

  • 0

Pravosudne institucije Republike Srbije izručile su pravosuđu Bosne i Hercegovine Dragana Pejovića, državljanina BiH, koji se tereti za organizovani kriminal, u okviru predmeta "Sky".

Srbija je izručila Pejovića, postupajući na temelju potjernice, raspisane na zahtjev Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva, kao prvoosumnjičeni u "Sky" predmetu koji obuhvata veći broj osoba, sa područja Trebinja i Foče, osumnjičenih za krijumčarenje velikih količina opojne droge marihuana, najčešće sa područja Crne Gore u BiH, u ukupnoj količini od više stotina kilograma, kao i neovlašten promet oružjem i vojnom opremom.

Ova istraga, jedan je od prvih predmeta formiranih uz dokaze iz "Sky" i "Anom" aplikacija, a za navedenim osumnjičenim, koji je posjedovao kriptu za zaštićenu komunikaciju, tužilaštvo i agencije za provedbu zakona, tragali su više mjeseci, nakon čega je lociran na području Srbije, gdje je lišen slobode, prenosi BHRT.

Nakon što bude predat Tužilaštvu BiH, postupajući tužilac preduzeće dalje aktivnosti usmjerene na određivanje mjere pritvora za osumnjičenog.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...