NE RADI SE SAMO O BAHMUTU: "Ukrajinska ofanziva odvija se u nekoliko smjerova"

"Obrambena operacija uključuje sve, uključujući i protiviofanzivne akcije. Stoga u nekim područjima prelazimo na ofanzivne akcije", rekla je Hanna Maliar na Telegramu.

  • Evropa

  • 05. Jun. 2023  05. Jun. 2023

  • 0

Ukrajinska ofanziva se odvija u nekoliko smjerova, rekla je danas zamjenica ministra obrane Hana Maliar za ukrajinsku televiziju.

"Ne radi se samo o Bahmutu. Ofanziva se odvija u nekoliko pravaca. Radujemo se svakom metru. Danas je uspješan dan za naše snage", dodala je.

Maliar je danas ranije na Telegramu navela da ukrajinske snage provode ofanzivne akcije na istočnom frontu i da su "napredovale u nekoliko smjerova" oko grada Bahmuta: u blizini naselja Orihovo-Vasilivka, Paraskovivka, Ivanivske i Kliščivka, piše CNN. 

"Smjer Bahmut ostaje epicentar neprijateljstava" 

"Obrambena operacija uključuje sve, uključujući i protiviofanzivne akcije. Stoga u nekim područjima prelazimo na ofanzivne akcije", rekla je Hanna Maliar na Telegramu.

"Konkretno, smjer Bahmut ostaje epicentar neprijateljstava. Tu se krećemo duž prilično širokog fronta. Uspješni smo. Zauzimamo dominantne visine. Neprijatelj je u obrani i želi zadržati svoje pozicije", dodala je. 

Navela je da je na jugu Rusija u defenzivi i dodala: "Zašto Rusi aktivno objavljuju informacije o protivofanzivi? Zato što trebaju skrenuti pozornost s poraza u smjeru Bahmuta." 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...