NUMANOVIĆ O DRAMI U HNK: "Ako DF dadne HDZ-u sedam ministara, izdao je birače. Ako HDZ ne dobije..." (VIDEO)

"Ne bi me čudilo da je i Bošković obolio od sindroma od kojeg je i Čović, a to je da po nekim datumima određuje kad će se šta formirati", kazao je Numanović.

  • Politika

  • 05. Jun. 2023  

  • 0

Sead Numanović, novinar i urednik portala Politički.ba bio je gost u programu televizije Hayat gdje je komentarisao aktuelni proces formiranja vlasti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. 

Numanović je mišljenja kako HDZ ima poziciju da bira između Trojke i SDA.

"HDZ sam ne može formirati vlast sa Trojkom. Mora tu biti HDZ 1990 i DF. DF ima dva poslanika i bez ta dva poslanika nije moguće formirati vlast koju bi činlili HDZ, HDZ 1990, SDP i NIP. HDZ zahtijeva sedam mjesta u vladi i HDZ bi to dobio da nije bilo medijske pompe. DF postaje stranka koja ima težak zadatak da se opredijeli. Ako da HDZ-u sedam ministara uključujući i premijera, izdao je birače. Ako HDZ ne dobije premijera i šest pozicija, izadao je svoje glasače i ušao je u koaliciju sa DF-om. DF bi trebao u četvrtak konačno odlučiti. Ne bi me čudilo da je i Bošković obolio od sindroma od kojeg je i Čović, a to je da po nekim datumima određuje kad će se šta formirati, poručio je Numanović. Komentarisao je i druga aktuelna pitanja poput razgovora o izmjenama izbornog zakonodavstva. Cijeli razgovor pogledajte u video prilogu: 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...