POČELO SUĐENJE BIVŠEM REPREZENTATIVCU NIZOZEMSKE: Kako je slavni nogometaš švercovao drogu?

Počelo je suđenje, bivši reprezentativac već bi do kraja juna mogao biti osuđen na zatvorsku kaznu

  • Sport

  • 05. Jun. 2023  05. Jun. 2023

  • 0

Počeo je sudski proces u kojem je glavni lik Quincy Promes. Promes je, osim svoje nogometne karijere u zadnje vrijeme postao poznat i po onoj - poduzetničkoj. Naime, čovjek se upustio u nepoznato pa je počeo krijumčariti opijatima. Tačnije, kokainom.

Nekadašnji je nizozemski reprezentativac bio u ulozi glavnog čovjeka kada su dvije pošiljke s ukupno preko tone i pol kokaina 2020. godine stigle u luku u belgijskom Antwerpenu. To je stav državnog tužilaštva u Amsterdamu koji je danas i iznesen pred sudom.

Preliminarno saslušanje u procesu održano je ovoga ponedjeljka, a to nije jedini predmet koji se vodi protiv Quincyja Promesa. Ima on i suđenje zbog toga što je ranije nožen izbo svog rođaka na porodičnoj zabavi. Konačna presuda u tom slučaju bit će poznata do kraja juna, a zbog toga mu prijeti zatvorska kazna do dvije godine. Tačnije, sud će odrediti kaznu 19. juna.

Da se Promes bavi mutnim poslovima s kokainom postalo je poznato još 2018. godine kada je policija dobila informacije u tome da je Promesov novac počeo kružiti tim vodama. Policija tada nije činila ništa, sve dok Promes nije "raširio krila" i u drogu počeo ulagati sve više novca. Sumnjalo se i u to da posjeduje oružje.

"Istraga je pokazala da je Promes bio uključen u krijumčarenje dvije pošiljke kokaina u januaru 2020. godine. Pošiljke su bile raspoređene u pet kontejnera, a on je u sav posao uložio oko 75 hiljada eura", rekli su iz tužilaštva pred sudom.

"Jedna je pošiljka zapela na carini u Belgiji, ali druga je ušla u opticaj", dodano je.

Otkriveni su i razgovori s Promesovog mobitela kojeg mu je policija zapljenila.

"Momci, hajmo na posao. Izvještavajte me u napretku. Evo vam i adresa na kojoj ćete izvršiti ukrcaj droge", napisao je Promes kada je prva pošiljka ušla na belgijski teritorij.

No, nedugo zatim, shvatio je da je druga zapela na carini:

"Sranje! Dakle, ako sam dobro shvatio, pola je na carini? Posao nam je riskantan!", napisao je svojim saradnicima tada.

Promes se ni danas, kao niti bilo kada u prošlosti nije pojavio pred nizozemskim sudom. I dalje je u Moskvi, a njegovi advokati poriču da napadač Spartaka ima ikakve veze sa svime što mu se stavlja na teret u ovom slučaju. Tvrde da je policija zamijenila Promesa s nekim drugim, te da poruke koje su danas pokazane na sudu nije slao on.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...