NENAD STEVANDIĆ SE ZA GOVORNICOM NSRS-a, VALJDA PRISJETIO I SVOG RATNOG ANGAŽMANA S PUŠKOM U RUCI: "Najveći problem Srba je taktika i strategija"

U toku je sjednica Narodne skupštine RS-a na kojoj se razmatra prijedlog rezolucije o zaštiti Srba na Kosovu.

  • Mini market

  • 06. Jun. 2023  06. Jun. 2023

  • 0

Predsjednik NS RS Nenad Stevandić je u odgovoru na izlaganje Vukote Govedarice, održao kraće izlaganje o geopolitičkoj strategiji.

On kaže da "nakon 1999. godine i Kumanovskog sporazuma, te Rezolucije 1244 Ujedinjenih nacija, pokazalo se da međunarodne garancije nisu bile prepreka za daljnje pogrome, ugrožavanje života i kulturnog naslijeđa na Kosovu i Metohiji, te da za Martovski pogrom 2004. godine, niko nije odgovarao, kao za i brojna ubistva, pokušaje ubistva, otimanja i protjerivanja".

Također kaže i da je "najveći problem Srba taktika i strategija": "A mi ovdje sada čekamo priliku za nove geopolitičke okvire. I da onda djelujemo. Mi se ovdje u RS, ne odričemo nijedne deklaracije niti odluke. Da, taktički i mi čekamo naše vrijeme. I mi smo mudri da dočekamo svoju priliku i uradimo ono što želimo. To je onaj kamen koji veže i nas i Kosovo."

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...