AKO "REZULTAT" IZMEĐU DVA BLOKA BUDE 6:6: SDA i NES sa HDZ-om prave Vladu Hercegovačko-neretvanskog kantona?

Iz NES-a traže jedno ministarsko mjesto iz reda Bošnjaka, a zauzeli su stav i pariteta odnosno da raspodjela ministarstava između dva bloka bude 6:6.

  • Politika

  • 06. Jun. 2023  06. Jun. 2023

  • 0

DF ostaje opozicija u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, potvrdio je generalni sekretar DF-a Dženan Đonlagić za NAP. U Skupštini HNK DF ima dva zastupnika.

To znači da SDP i NIP sa četiri zastupnika nemaju kapacitet za dalje razgovore sa HDZ BiH oko uspostave vlasti u ovom kantonu.

U toku je sastanak Kantonalnog odbora SDA HNK koji će donijeti odluku o ulasku u vlast, a tokom dana bit će održan i sastanak predstavnika SDA i NES-a.

Iz NES-a traže jedno ministarsko mjesto iz reda Bošnjaka, a zauzeli su stav i pariteta odnosno da raspodjela ministarstava između dva bloka bude 6:6.

HDZ BiH ima 11 zastupnika, HDZ 1990 tri, SDA 7, NES 1 što je dovoljna većina za potvrđivanje Vlade HNK za šta je potrebno dvije trećine zastupnika.

Iz HDZ-a su jutros poručili da je SDA bliža ulasku u vlast, a tokom dana se očekuje i potvrda te informacije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...