ELON MUSK HITNO ANGAŽIRAO NOVU DIREKTORICU: Hoće li Linda Yaccarino uspjeti spasiti Twitter?

Linda Yaccarino odradila je svoj prvi radni dan kao izvršna direktorica Twittera.

  • HiTec

  • 06. Jun. 2023  06. Jun. 2023

  • 0

Vlasnik Twittera Elon Musk ranije je sugerirao da će Linda Yaccarino zasjesti na čelo društvene mreže tek u julu, a njen raniji angažman sugerira da je situacija prilično hitna.

A da je hitna, dokazuju i podaci da se prihodi od oglasa ne uspijevaju vratiti na razinu na kojoj su bili prije nego što je Musk u oktobru kupio Twitter za 44 milijarde dolara.

Prihod od oglasa u SAD-u u pet tjedana, od 1. travnja do početka svibnja, iznosio je 88 milijuna dolara, što je pad od značajnih 59 posto u odnosu na godinu ranije, prema internom dokumentu u čiji je posjed došao The New York Times. U dokumentu je također otkriveno da tvrtka redovito zaostaje za svojim tjednim projekcijama prodaje u SAD-u za čak 30 posto.

Razlog tome mogao bi ležati u činjenici da su oglašivači nezadovoljni uočenim povećanjem uvredljivog sadržaja na platformi nakon Muskove odluke - kao dijela njegovog stava o slobodi govora - da ponovno aktivira mnoge račune koji su bili suspendirani prije njegova dolaska.

Musk želi da Yaccarino iskoristi svoje iskustvo na NBCUniversalu kako bi preokrenula stvari i povećala prihod od oglasa na Twitteru. Pomagat će joj Joe Benarroch, koji je također stigao iz NBCUniversala, u kojem je radio za nju kao izvršni potpredsjednik za komunikacije, globalno oglašavanje i partnerstva.

Yaccarino će također nastojati zamijeniti dva ključna rukovoditelja koji su dali ostavke posljednjih dana. Ella Irwin prošli tjedan podnijela je ostavku na mjesto Twitterove voditeljice povjerenja i sigurnosti, kao i A.J. Brown, voditelj sigurnosti robne marke i kvalitete oglasa.

Njihovi razlozi odlaska nisu sasvim jasni, ali dolaze u turbulentnom trenutku za Twitter. Musk je od svog dolaska u Twitter otpustio više od polovice radne snage, pravdajući taj potez kao neophodan kako bi se spriječio bankrot tvrtke.

Sve su oči sada uprte u napore Yaccarino da odvede Twitter u novom smjeru.

(Tportal)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...