DAMIR MAŠIĆ POLUDIO ZBOG POTEZA DF-a: “Još jedan pokušaj spašavanja Izetbegovića. Ova vrsta političkog mazohizma i servilnosti..."

(...) prema SDA nažalost postaje učestala praksa.

  • Mini market

  • 06. Jun. 2023  06. Jun. 2023

  • 17

Nakon što je DF odlučio ostati opozicija u HNK i time pomoći SDA-u da formira vlast sa HDZ-om, reagirao je i Damir Mašić (SDP).

Podsjetimo, prvo je zastupnik DF-a Sanel Kajan objavio vijest, da bi je potvrdio i potpredsjednik DF-a Dženan Đonlagić.

Do sada je DF nastupao kao dio Trojke, odnosno zajedno sa SDP-om i NiP-om. I nakon što su sinoć potvrdili na sjednici Kantonalnog odbora ovu koaliciju, danas je stigla potpuno drugačija odluka.

Mašić kaže da se radi o političkom mazohizmu DF-a.

“Još jedan pokušaj spašavanja Izetbegovića. Ova vrsta političkog mazohizma i servilnosti prema SDA nažalost postaje učestala praksa. Dešava se nakon što je sinoć Kantonalni odbor DF-a jednoglasno donio odluku da DF ide u vlast sa ‘trojkom’, a ne sa SDA”, navao je Mašić.

Sad kad je DF odlučio ostati opozicija u HNK, SDP-u i NiP-u su smanjene šanse za formiranje vlast, dok je SDA dobila faktički razriješene ruke.

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...