OVAKO DODIK VIDI PROTESTE GRAĐANA U SRBIJI: "Mi smo prošli nešto slično sa grupom 'Pravda za Davida' iza koje je stajala opozicija u RS i britanska obavještajna služba"

Dodao je da su britanske službe kada su otkrivene pobjegle iz ovog entiteta uz pomoć domaćih saradnika i tako izbjegli hapšenje.

  • Politika

  • 06. Jun. 2023  

  • 0

Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik komentarisao je dešavanja u susjednoj Srbiji te je kazao da se stradanje djece i građana u dvije nezapamćene tragedije zloupotrebljava i koristi za eliminisanje sa vlasti predsjednika Aleksandra Vučića.

Na pitanje Srne da prokomentariše najnovija dešavanja u Srbiji, Dodik je odgovorio da je to stvar političkih procesa i da sve liči na ono što je ovaj entitet prošao prošlosti u slučaju još uvijek nerazjašnjene smrti mladića Davora Dragičevića iz Banje Luke.

"Mi smo prošli nešto slično sa grupom 'Pravda za Davida' iza koje je stajala opozicija u Republici Srpskoj i britanska obavještajna služba. Ta služba je očigledno umiješana i u ove nemile događaje posljednjih dana u Srbiji, proizvodeći dezinformacije i strah i praveći društveni ambijent u kome preovlađuje ekstremističko ponašanje protiv aktuelne vlasti. Ubijeđen sam da su inspiratori i proizvođači i ovog nereda u Srbiji Britanci odnosno njihove tajne službe sa svojim saradnicima iz Srbije", rekao je Dodik.

Dodao je da su britanske službe kada su otkrivene pobjegle iz ovog entiteta uz pomoć domaćih saradnika i tako izbjegli hapšenje.

"Uvjeren sam da je u Srbiji na sceni isti scenario", istakao je Dodik.

Naglašava da smatra da bez sumnje iza ovoga što se dešava u Srbiji stoji britanska obavještajna služba koja pokušava da iskoristi dvije velike tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i Mladenovcu kako bi eliminisali Vučića i njegovu vlast.

"Protesti jasno govore šta je njihov cilj, a to je iskorištavanje tragedija i masovnih ubistava mladih ljudi, da bi posredstvom ulice, protestima, Aleksandar Vučić bio sklonjen sa vlasti. Uvjeren sam i ponavljam da su i u Srbiji, kao i kod nas u Republici Srpskoj, isti mentori - pripadnici britanske obavještajne službe" naglasio je Dodik i ocijenio da ove gnusne zloupotrebe tragedija neće prestati dok se ne uništi strani obavještajni epicentar u Beogradu.

 

Podsjetimo, nakon tragedije u Beogradu građani Srbije su digli glas protiv nasilja te je organizovano pet protestnih skupova kojima je parola "Srbija protiv nasilja".

Broj onih koji su se odlučili izaći na ulice Beograda je iz sedmice u sedmicu sve veći, a okupljeni između ostalog, zbog stanja u državi, pozivaju Aleksandra Vučića da podnese ostavku.

Šesti protest će, kako su organizatori najavili, biti održan u subotu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...