KO BI REKAO ČUDA DA SE DESE: Nakon dugo vremena zakazana sjednica Predstavnilčkog doma Parlamenta FBiH

Na dnevnom redu nalazi se 15 tačaka. 

  • Politika

  • 06. Jun. 2023  

  • 1

Nakon druže pauze, za 21. juni zakazana je 3. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. 

Na dnevnom redu nalazi se 15 tačaka. 

Razmatrat će se dvije presude Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine.  Tačke 3., 4. i 5. bave se pitanjima iz oblasti energetike.

Tu je Prijedlog Zakona o energiji i regulaciji energetskih djelatnosti u Federaciji BiH, Prijedlog Zakona o električnoj energiji Federacije BiH, te , Prijedlog Zakona o korištenju obnovljivih izvora energije i efikasne kogeneracije. 

Pod tačkom br. 6 nalazi se Izvještaj o izvršenju Programa rada Agencije za reviziju privatizacije u FBiH za 2022. godinu. 

Tu je i nekoliko Odluka o davanju prethodne saglasnosti na Pravila ustanova za socijalno zbrinjavanje. 

Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmana za ljudska prava Bosne i Hercegovine za 2022. godinu razmatra se pod tačkom br. 8. 

Na Dnevnom redu je  i Izvještaj  o odlukama o pomilovanju pravosnažno osuđenih lica donesenim u 2022. godini. 

Razmatrat će se i Informacija o stanju sigurnosti - kriminaliteta na području Federacije Bosne i Hercegovine za period januar-decembar 2022. godine,

O zaduženjima Federacije BiH bit će govora u smislu Kvartalnog izvještaja o dugu Q4/2022, te Izvještaja  o zaduženja Federacije Bosne i Hercegovine po osnovu emisije trezorskih zapisa (6M) na dan 25.04.2023. godine. 

Razmatra će se i dva seta zaključka: Zaključci Odbora za ekonomsku i finansijsku politiku Predstavničkog doma Parlamenta FBiH i Zaključci Etičke komisije Predstavničkog doma parlamenta FBiH. 

Dnevni red bit će iscrpljen tačkom Izbori i imenovanja. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...