DENIS STOJNIĆ REAGOVAO NAKON ŠTO GA JE KELJMENDI POMINJAO TOKOM SVJEDOČENJA: "Družili smo se kratko i to po nalogu obavještajne službe"

- Prije svega, želim se javno izviniti svojoj porodici, prijateljima i građanima Sarajeva, jer sam u jednom kratkom periodu provodio vrijeme sa Elvisom Keljemendijem, napisao je Stojnić.

  • Hronika

  • 06. Jun. 2023  06. Jun. 2023

  • 0

Denis Stojnić, MMA borac, poznati sarajevski ugostitelj i nekadašnji vijećnik Grada Sarajeva, oglasio se nakon što ga je jučer pomenuo Elvis Keljmendi u svom svjedočenju na suđenju za likvidaciju sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

- Prije svega, želim se javno izviniti svojoj porodici, prijateljima i građanima Sarajeva, jer sam u jednom kratkom periodu provodio vrijeme sa Elvisom Keljemendijem.

Iako je to druženje bilo više službeno, nego privatno (po nalogu obavještajne službe), ne umanjuje lični osjećaj stida i pokajanja što se prezime Stojnić našlo u priči sa prezimenom Keljemendi, jer se za prezime Stojnić vežu brojni sportski uspjesi kako moga oca olimpijca Zdravka, tako i moji kao jedinog borca u teškoj kategoriji sa naših prostora, koji se borio u UFC organizaciji, a sada sam u prestižnoj Bellator organizaciji.

SAZNANJA O UBICAMA

Iako sam sebi obećao da neću komentarisati ništa u vezi sa Keljemendijem, nakon njegovih izjava kao svjedoka na jučerašnjem suđenju, moram reći da je od svega izrečenog u dijelu gdje se spominje moje ime i prezime, jedino istina da je Nermin Šehović rekao da "ako Elvis Keljemendi ima saznanja o ubicama policajaca da će biti nagrađen cifrom koju on napiše i da je za takvu informaciju Kanton spreman izdvojiti milion maraka nagrade". Oduvijek su nagrade služile kao metod za efikasnije pronalaženje počinilaca krivičnih djela pa je tako, sjetit ćete se, nagrada za informaciju o ratnim zločincima Mladiću i Karadžiću bila pet miliona dolara, za informaciju o ubici Edina Gačića, Kanton je ponudio nagradu od 50 hiljada maraka... - napisao je Stojnić u mailu upućenom medijima.

Stojnić je naveo da "s obzirom da mi je Keljemendi pominjao da njegovi bliski drugovi znaju ko su ubice, moje je bilo da ga spojim sa Ibrahimom Bešlijom i Nerminom Šehovićem, službenicima FUP-a".

- Gotovo sa sigurnošću mogu tvrditi da bivši direktor OSA-e nije kontaktirao Keljemendija, kako je on to rekao u svom jučerašnjem, u velikoj mjeri izmišljenom i kontradiktornom, iskazu. Njih dvojica se nisu poznavali, čak mi je Mehmedagić govorio da "ga otkacim, jer je go*no i samo se mogu uprljati".

O kontradiktornosti i nepovezanim izjavama Keljemendija govori i činjenica da je izjavio kako ga je Osmica angažovao da pomogne u pronalasku ubica, a onda da sam ja Osmicu zvao, što je očit primjer laži.

Ponovit ću, Keljemendi se sam nametao u toj istrazi, a nagrada mu jeste ponuđena, koju je prihvatio i obećao da će dati sve informacije o ubicama. Keljemendija i Džafića sam ostavio da o detaljima razgovaraju sa Šehovićem i Bešlijom - tvrdi Stojnić.

Kazao je da "što se tiče Muhameda Pekića, koji nije vozač, već službenik OSA agencije, sa njim je imao samo jedan susret prije 6-7 godina, kada je Pekić sa još jednim tužiocem išao u Beograd saslušati Keljmendija, jer je tvrdio da zna ko su ubice rahmetil Ramiza Delalića Ćele".

"PERFIDNA IZJAVA"

- U Beogradu je saslušan, jer je tad bio u bjekstvu i moram reci da ni tad nije pomogao u istrazi, jer je, kao i jučer na suđenju, samo nagađao i izmišljao.

Naročito je perfidna izjava Keljmendija da su "njih dvojica trebala podijeliti pare" (misleći na mene i Danijela Džafića), kojom je vrlo manipulativno pokušao obesmisliti moje pokušaje pomoći pronalaska ubica sarajevskih policajaca. Svoj lični odnos i pijetet prema ubijenim policajcima i njihovim porodicama, pokušao sam iskazati i kao vijećnik Gradskog vijeća podnošenjem inicijative da se djeci poginulih policajaca dodijeli 20 hiljada KM pomoći i mjesečne stipendije od 500 KM do punoljetstva. Inicijativa je usvojena, međutim tadašnji gradonačelnik Skaka je nije htio potpisati pa sam tražio njegovu smjenu i prijavio ga nadležnim organima 2020. godine i za druga djela (za koja se on danas sumnjiči).

Vjerujem da će sadašnja gradonačelnica, Benjamina Karić, usvojenu inicijativu sprovesti u djelo, da će konačno djeca dobiti stipendije i da će je o svemu detaljnije upoznati njeni saradnici, a koji su bili i saradnici Abdulaha Skake.

Na kraju, sretan sam što Keljemendi nije jedini svjedok u ovom slučaju, jer je njegov jedini interes da lažnim izjavama pokuša amnestirati ili umanjiti kaznu za djela koja mu se stavljaju na teret u njegovom sudskom procesu. Nažalost, ovo nije prvi put da sam uprljao svoje prezime, zbog ljudi sa druge strane zakona, ali jeste posljednji i za nauk mi je da to više nikada, čak ni po nalogu službe, ne radim - napisao je Stojnić.

(Faktor)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...