CVIJANOVIĆ O PISMU URSULE VON DER LEYEN: "Upućeno je na pogrešnu adresu"

"Ako nekome treba izraziti zahvalnost za uzurpiranje nadležnosti..."

  • Politika

  • 06. Jun. 2023  

  • 3

Čanica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je Predsjedništvo BiH demonstriralo brojna neslaganja u pogledu spoljne politike BiH, ali je, nažalost, Ministarstvo inostranih poslova to često ignorisalo, pa je stoga i davalo instrukcije koje ne odražavaju stavove Predsjedništva.

Na pitanje Srne da prokomentariše pismo predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen upućeno Predsjedništvu BiH u kome zahvaljuje za, kako je navela, usklađivanje spoljne politike BiH sa politikom EU, Cvijanović je rekla da je pismo upućeno na pogrešnu adresu.

"Ako nekome treba izraziti zahvalnost za uzurpiranje nadležnosti i neprovođenje stavova Predsjedništva, onda bi to svakako bilo Ministarstvo inostranih poslova", poručila je Cvijanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...