"VIDIO SAM STRAH U ALISINIM OČIMA": Muriz Memić nakon svjedočenje doktora Kemala Dizdarevića

Advokat Ifet Feraget rekao je kako je doktor Hamza Žujo kazao da je napadač koji je nanio povrede Dženanu Memić bio u položaju "licem u lice".

  • Društvo

  • 07. Jun. 2023  07. Jun. 2023

  • 5

U Sudu BiH danas je svjedočio dr. Kemal Dizdarević u ponovljenom suđenju protiv Zijada Mutapa, Alise Mutap Ramić, Josipa Barića, Hasana Dupovca i Muamera Ožegovića. To je prvi put da je dr. Dizdarević dao svoje stručno mišljenje o vještačenju Alise Mutap. 

Nakon suđenja Muriz Memić je kazao kako je zadovoljan današnjim svjedočenjem. 

"Ovo sve što smo danas slušali je trebalo biti riješeno do 10. februara 2016. godine. Svu ovu patnju je prouzrokovala Dalida Burzić. Da je imala Alisa potres mozga morala je ostati u bolnici.  Alisa nikada nije imala amneziju, doktori su govorili da ona laže. Nikada nije imala amneziju. Njeno je samo bilo da kaže ko ih je napao. 

Nije još kraj. Osjećam se dobro, mislim da su oni nervozni, nakon sedam godina vidio sam strah u Alisinim očima kada je ulazio dr. Dizdarević. Valja iščekati kraj i dočekati ubice. Mora doći i Dalida Burzić koja je ovo sve prouzrokovala i svi oni koji su doprinijeli. Sa strahom su čekali ovo vještačenje", kazao je Memić.

Advokat Ifet Feraget rekao je kako je doktor Hamza Žujo kazao da je napadač koji je nanio povrede Dženanu Memić bio u položaju "licem u lice".

"Laž nikada ne doživi starost. Ja se nadam da i ova neće dugo trajati. Mislim da više ništa ne stoji na putu pravedne odluke. Mi imamo svjedoke kako se Alisa ponašala do dolaska Hitne pomoći. Tu nema amnezije, gubitka svijesti. Posao suda je izuzetno zahtjevan u ovom slučaju", kazao je Feraget. 

Kazao je da je i dr. Žujo isključio potres mozga Alise Mutap niti je on igdje verificiran. 

"Što se tiče članova vijeća, ovo je bila demonstracija i znanja i umijeća. Danas smo imali suđenje, kakav god da bude ishod tog suđenja. Kad je dr. Dizdarević bio rezolutan u svom izvještaju, i rekao da ne postoji potres mozga, nakon toga je došao dopis od tužioca Merisa Ćate "nismo vas to pitali već da očitate CT nalaz mozga". Na taj način devalvirati nalaz dr. Dizdarevoća, ali je danas pojasnio da se na CT-u ne vidi potres mozga. Sve ono što je bitno nije urađeno, eto kako se istraga vodila", kazao je Feraget. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...