TELEFONSKI RAZGOVOR: Erdogan Zelenskom predložio međunarodnu istragu eksplozije na brani Kahovka

Erdogan je istaknuo kako neće biti moguće spriječiti humanitarne gubitke koji se događaju svaki dan kako se sukobi nastavljaju, te stoga treba dominirati ideja o povratku pregovorima.

  • Vijesti

  • 07. Jun. 2023  07. Jun. 2023

  • 4

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan telefonski je razgovarao sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, a tokom razgovora je predložio formiranje međunarodnog povjerenstva koje bi istražilo eksploziju na brani Kahovka.

U saopćenju iz Ureda za komunikacija Predsjedništva Turske navedeno je kako su Erdogan i Zelenski razgovarali o ukrajinsko-ruskom ratu.

Tokom razgovora, predsjednik Erdogan je izjavio da bi se moglo osnovati povjerenstvo u kojem bi učestvovali stručnjaci zaraćenih strana, Ujedinjenih naroda i međunarodne zajednice, uključujući Tursku, za detaljnu istragu eksplozije na brani Kahovka.

Navodeći da su spremni dati sve od sebe u tom pogledu, predsjednik Erdogan je također rekao da se može slijediti metoda pregovora kao u vezi s koridorom za transport žita.

Erdogan je istaknuo kako neće biti moguće spriječiti humanitarne gubitke koji se događaju svaki dan kako se sukobi nastavljaju, te stoga treba dominirati ideja o povratku pregovorima.

Erdogan je naveo da će odlučno nastaviti s naporima ka uspostavi pravednog mira.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...