OTVORENA PRIJETNJA RICHARDA GRENELLA GRAĐANIMA KOSOVA: "Pripremite se za teške posljedice ako Kurti ne popusti!"

Richarda Grenella, bivšeg američkog izaslanika za dijalog Srbije i Kosova u mandatu Donalda Trumpa, pratio je glas bliskosti sa Vučićevim režimom, a nakon što je Trump izgubio izbore, a Grenell poziciju izaslanika, stvari su postale mnogo očitije. 

  • Regija

  • 07. Jun. 2023  

  • 2

I dok nova kriza na Sjeveru Kosova i dalje traje, međunarodna zajednica iznosi svoje zahtjeve prema Prištini, a kosovski premijer ih odbija ili uslovljava, izaslanik bivšeg američkog predsjednika najavljuje "teške posljedice" ukoliko Kurti ne popusti. Oglasio se u istom danu kada je Albanian Post objavio tekst u kojem, pozivajući se na svoje izvore, nezvanično najavljuje uvođenje sankcija Prištini ukoliko Kurti ne "odgovori pozitivno" do petka.

Bivši specijalni izaslanik Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine, Richard Grenell, poručio je danas da Albin Kurti "ne shvata šta se dešava sa Kosovom", prenosi kossev.info.

"Međunarodna zajednica mu je dala rok do petka da se ispune obaveze koje je njegova zemlja ranije preuzela", poručio je Grenell.

Sa druge strane, najavljuje "teške posljedice", ukoliko Kurti to ne učini.

"Moji prijatelji na Kosovu moraju se pripremiti za teške posljedice ukoliko se Kurti ne povinuje", poručio je Grenel.

Nekadašnji izaslanik američkog predsednika kaže i da je "vidio koje su posljedice", te da one "nisu lijepe".

Grenell je zapravo u svojoj reakciji prokomentarisao navode Albina Kurtija u vezi sa zahtjevima međunarodnih predstavnika za rješavanje krize na Sjeveru Kosova.

"Ništa nećemo rješavati pritiscima ili sankcijama. Mi smo najdemokratskija i najnaprednija zemlja na Zapadnom Balkanu. Naši odnosi sa SAD i EU su odlični. Izaslanici su ovdje zbog naših odnosa sa Srbijom", kazao je Kurti.

Inače, Richarda Grenella, bivšeg američkog izaslanika za dijalog Srbije i Kosova u mandatu Donalda Trumpa, pratio je glas bliskosti sa Vučićevim režimom, a nakon što je Trump izgubio izbore, a Grenell poziciju izaslanika, stvari su postale mnogo očitije. 

Naime, procurili su snimci njegovih raskalašenih provoda po beogradskim splavovima i po albanskoj obali, (navodno bi on tamo investirao), a u noćne pohode išao je u pratnji nekadašnjeg beogradskog gradonačelnika, sadašnjeg srbijanskog ministra financija i jednog od najznačajnijih Vučićevih ljudi od povjerenja Siniše Malog, a u Albaniji se naslikavao s predsjednikom Illirom Metom i aktualnim premijerom Edijem Ramom.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...