BURNO U TUZLANSKOM KANTONU: Irfan Halilagić uvjeren da se radi o špekulacijama -"Ne vjerujem da sve ovo što se dešava ima veze sa ambasadorom SAD-a..."

Tragom informacije da se u Tuzlanskom kantonu sprema promjena vlasti, te da bi stranke oko SDP-a mogle preuzeti primat. To se poklopilo i sa boravkom ambasadora SAD u ovom kantonu. 

  • Mini market

  • 08. Jun. 2023  08. Jun. 2023

  • 0

Većina koja podržava aktuelnu Vladu Tuzlanskog kantona je više nego stabilna, a mimo 20 ruku imamo i poslanike koji su nam naklonjeni, kaže za Agenciju Patria Irfan Halilagić (SDA), premijer TK. 

“Uvjeran sam da se radi o špekulacijama i spinu. Mi smo u stalnom kontaktu sa svim poslanicima, jer dogovaramo izmjene i dopune budžeta koje već za 15-ak dana treba da idu na Vladu, a potom i na Skupštinu TK. Ova većina od 20 ruku je i više nego stabilna. Čak imamo određene poslanike, pored ovih 20, koji su nam naklonjeni i s kojima komuniciramo, jer smatraju da radimo korektno i ispravno svoj posao”, ističe Halilagić povodom špekulacija o promjeni vlasti u najmnogoljudnijem bh. kantonu.

Halilagić smatra da “iza svega stoji pokušaj spina i odvraćanja pažnje javnosti od evidentnih problema u SDP-u koji se prikrivaju iza paravana”. 

“Vrlo brzo će izbori unutar SDP-a, pozicija Kantonalnog odbora SDP-a TK je klimava zbog izbornog rezultata i činjenice da nisu uspjeli formirati vlast u TK, rukovodstvo partije u Banovićima je dalo ostavke zbog odluke vezane za Rudnik mrkog uglja.

-Ne vjerujem da sve ovo što se dešava ima veze sa ambasadorom SAD-a i njegovim nedavnim stavovima vezano za aktivizam jedne NVO i potrebe zaštite šumskog dobra”, zaključio je Halilagić u razgovoru za NAP.

Podsjećamo, nedavno se u medijima pojavila informacija da se u Tuzlanskom kantonu sprema promjena vlasti, te da bi stranke oko SDP-a mogle preuzeti primat. To se poklopilo i sa boravkom ambasadora SAD u ovom kantonu. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...