PROLAZNICI U NEVJERICI: Mlada turistica se presvlačila usred Splita, otkrila je gotovo sve…

Par mladih turista je tako u kupaćem kostimu krenuo na rivu, da bi se onda nasred nje presvukli, što nije promaknulo ni fotoreporteru.

  • Regija

  • 08. Jun. 2023  

  • 2

Unatoč gradskoj odluci o javnom redu i miru, kojom su za ovakve situacije predviđene i kazne, mlada turistica nije se libila presvlačiti usred Splita, javlja Dnevnik.hr.

Gradsko vijeće Grada Splita je krajem maja usvojilo Odluku o javnom redu i miru kojom se mogu izdati kazne onima koji na nedopušten način remete javni red i mir, rad ili red života stanovnika Splita, ometaju kretanje na ulicama, vrijeđaju moral, te ugrožavaju opću sigurnost ljudi i imovine.

Inače, konzumiranje alkohola na površini javne namjene kažnjava se s 300 eura, a isto toliko će platiti oni koji se penju i sjede po kulturnim spomenicima i spomen pločama.

altFoto: Cropix

No, čini se da će do promjena na terenu ipak teže doći. Par mladih turista je tako u kupaćem kostimu krenuo na rivu, da bi se onda nasred nje presvukli, što nije promaknulo ni fotoreporteru.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...