„SRAMNO, JADNO, BIJEDNO I ŽALOSNO…“: Dragan Bursać ne krije razočarenje istupom američkog ambasadora…

Američki ambasador je rekao i da je Srbija u procesu aktuelne krize na Kosovu konstruktivan partner.

  • Društvo

  • 09. Jun. 2023  

  • 5

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon posljednjeg istupa američkog ambasadora u Srbiji Christophera Hilla.

Tim povodom oglasio se novinar i književnik Dragan Bursać.

-Sramno, jadno, bijedno i žalosno! Čovjek koji pomaže rusku pudlicu zarad američkih saveznika. Ali dobro, on i Escobar su takvi, šta ćemo se ćutolozima, poručio je Bursać.

Podsjetimo, Hill je u razgovoru za Glas Aerike kazao: „Pitanje je da li SAD mogu da računaju na kosovskog premijera Albina Kurtija kao partnera, i dodaje da se "ne sjeća tako dubokih podjela između Prištine i Washingtona".

Hill je rekao i da je Srbija u procesu aktuelne krize na Kosovu konstruktivan partner, ali da se od nje očekuje da prizna kosovska dokumenta i ne sputava Prištinu da se učlani u međunarodne organizacije.

Američki diplomata demantovao je navode pojedinih provladinih medija da Zapad kroz proteste protiv nasilja želi da destabilizuje Srbiju, a u intervjuu je prokomentarisao i najavu vlasti u Beogradu o vanrednim izborima.

(SB)

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...