ZLATAN BEGIĆ, OTVORENO: "Sve će to proći, osim sramote za okupaciono-represivni režim i njihove strane mentore..."

Nakon objave osuđujuće presude, Ured disciplinskog tužioca VTSTV-a je podnio disciplinsku tužbu protiv sudije Perića.

  • Vijesti

  • 09. Jun. 2023  

  • 5

-Sudac Perić je vrhunski pravnik. Pored toga, bio je i ostao borac protiv korupcije. Danas je žrtva režima i kriminalaca kojima su podijelili policijske značke i dali poluge moći. Poput zemunskog klana. Sve će to proći, osim sramote za okupaciono-represivni režim i njihove strane mentore. Ne daj se kolega!

Godinama jedan od rijetkih svijetlih primjera, čovjek koji je ukazivao na nepravilnosti i korupciju u pravosuđu, vrhunski pravnik. Danas očigledno žrtva represivnog nametnutog režima i njihovih stranih mentora, koja treba da posluži kao primjer za neposlušne. Ako neki nosilac pravosudne funkcije treba da bude krivično gonjen, onda to sigurno nije sudija Perić. Sve je svima jasno, izdrži kolega, poruke su koje je Branku Periću poslao zastupnik DF-a u parlamentu BiH i profesor Ustavnog prava Zlatan Begić.

Podsjetimo, 6. juna ove godine državni tužilac Mladen Furtula poslao je Sudu BiH zahtjev za dostavljanje informacija koje se odnose na sudiju Branka Perića.

“Dana 5.5. 2023. godine Tužilaštvo BiH je zaprimilo krivičnu prijavu podnesenu od strane anonimnog podnosioca protiv prijavljenog sudije Suda BiH Branka Perića zbog navodno počinjenog krivičnog djela Odavanje tajnih podataka, kao i krivičnog djela Kršenje zakona od strane sudije, a u vezi sa službenim radnjama od 5.4. 2023. godine, odnosno postupanjem prijavljenog sudije prilikom javne objave prvostepene presude kada je iznio svoje izdvojeno mišljenje. S tim u vezi, a kako bi se izvršile potrebne provjere navoda iz podnesene krivične prijave, potrebno je da Tužilaštvu, dostavite audio zapis sa pomenute javne objave prvostepene presude”, navedeno je u Zahtjevu Tužilaštva BiH dostavljenom Sudu Bosne i Hercegovine.

Sudija Suda BiH Branko Perić je, objavljujući presudu u slučaju Respiratori, iznio izdvojeno mišljenje u kojem je naveo zbog čega nije bio saglasan sa osuđujućom presudom izrečenom protiv bivšeg premijera FBiH Fadila Novalića, vlasnika Srebrne maline Fikreta Hodžića i suspendiranog direktora FUCZ Fahrudina Solaka. Nakon objave osuđujuće presude, Ured disciplinskog tužioca VTSTV-a je podnio disciplinsku tužbu protiv sudije Perića.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...