ZAHTJEV UPUTIO U PROCEDURU: Denis Bećirović traži izdvajanje interventnih sredstava...

(...) za nevremenom pogođena područja Teočaka.

  • Vijesti

  • 09. Jun. 2023  09. Jun. 2023

  • 0

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je u proceduru zahtjev za održavanje vanredne sjednice Predsjedništva BiH na kojoj bi se iz budžetskih rezervi Vijeća ministara BiH izdvojila početna interventna sredstva za sanaciju šteta izazvanih olujnim nevremenom u naselju Sniježnica, na području Općine Teočak.

“Imajući u vidu ogromne materijalne štete nastale na području Općine Teočak izazvane snažnim olujnim nevremenom, nužno je da Vijeće ministara BiH hitno odobri početna interventna sredstva iz Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu u iznosu od 100.000 KM za Općinu Teočak, a sa ciljem pomoći u sanaciji nastalih šteta”, navedeno je u zahtjevu.

Bećirović je predložio da Predsjedništvo BiH na svojoj sjednici zaduži Vijeće ministara BiH da izdvoji početna interventna sredstva, a zahtjev za sjednicu uputio je predsjedavajućoj i članu Predsjedništva BiH, Željki Cvijanović i Željku Komšiću, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...