GRADONAČELNIK BIJELJINE ZNA ŠTA I KAKO DALJE: "Ako ne ispune naše zahtjeve, slijedi kampovanje u..."

(...) Banjoj Luci.

  • Politika

  • 09. Jun. 2023  09. Jun. 2023

  • 0

"Nakon marša, građani RS-a mogu očekivati moje kampovanje u Banjoj Luci, ali i ostale vidove građanske neposlušnosti, ukoliko naši zahtjevi upućeni ka Vladi RS-a ne budu ispunjeni", poručio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović tokom gostovanja u Jutarnjem programu BN TV.

Tokom marširanja za ozdravljnje RS-a dijagnoza je uspostavljenja. Za Petrovića to je bunt jednog čovjeka i njegovih saradnika protiv svih društveno negativnih pojava, prenosi BN TV.

"Sada je potrebno da ta dijagnoza dobija svoju terapiju, odnosno, da se ispune naši zahtjevi", kaže Petrović, "u suprotnom, sa buntom će se nastaviti":  “Spremni smo da nakon marša idemo dalje, a dok čekamo odgovore na sve na pitanja i na prijedloge projekata koje smo uputili, najavili smo radikalizaciju protesnih mjera. Ukoliko najavljeno kampovanje ne bude davalo rezultate, ići ćemo u druge vidove građanske neposlušnosti.”

Korak do građanske neposlušnosti vodi preko građanskog nezadovoljstva, koje je prema riječima gradonačelnika Bijeljine, prisutno u svakom mjestu kroz koje je prošao tokom marširanja prema Banja Luci.

"Prije nego što sam pošao u marš, zaustavljali su me građani i kažu - “Šta je ovo gradonačelniče, korupcija je okovala od porodilišta do groblja”. Takođe, nailazio sam tokom marširanja na mnoge naše starije građane koji su izlazili i govorili da su im  djeca otišla van granica i da ih skoro nikako ne viđaju. Tu su i teške priče naših poljoprivrednika, koji zbog loših vremenskih prilika imaju ogromne probleme oko planiranih prinosa”, ispričao je Petrović.

Gorući problemi u RS-a šire se kao maligno oboljenje, nezdrave ćelije, poput, korupcije, nametanja cenzure medjima, nebrige vlasti o svim kategorijama stanovništva ubijaju prema mišljenju Petrovića, zdrave ćelije, mlade ljude koji sve više odlaze sa ovih prostora, dodajući, da se ova opaka bolest najbolje mogla sagledati i tokom poslednjeg dana marširanja u Banja Luci.

“To budi još jedan veći bunt, još veću nepravdu, a mi nepravdu ne trpimo već joj se osdučno suprostavljamo. Jer, ne smije se na ovakve provokacije i zastrašivanja posustajati, već naprotiv, samo naprijed”, poručio je Petrović. 

Kompletna dokumentacija za više od deset  kapitalnih projekata dostavljena je u Vladu RS-a. Ovi projekti zahtjevaju punu podršku, ali to je nemoguće dobiti, sve dok se ne raspusti lokalna skupština, što je bio ključni zahjtev gradonačelnika Bijeljine. 

 

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...