DOBRI SAVJETI PRED GODIŠNJE ODMORE: Dolazi ljeto, evo kako pripremiti auto za toplije dane

Prije svega, bitno je redovno održavati automobil.

  • Auto

  • 09. Jun. 2023  09. Jun. 2023

  • 0

Uskoro kreću godišnji odmori, a mi vam donosimo podsjetnik kako bi vam putovanje bilo što bezbrižnije.

Prema istraživanju Eurobarometra o održivoj mobilnosti pokazalo je da se 56% Europljana oslanja na automobile kao primarni način prijevoza. Iako trenutne meteorološke prilike ne upućuju na to, ali sezona godišnjih odmora je jako blizu. 

U suradnji s carVertical platformom donosimo nekoliko savjeta o tome kako pripremiti automobil za ljetna putovanja.  

1. Provjeri stanje guma

Pod pretpostavkom da ste već odradili sezonsku zamjenu guma preostaje vam samo vizualna kontrola postavljenog seta. Također, provjerite i stanje rezervnog kotača, kao i opreme za zamjenu guma. Dobro je vizualno provjeriti općeg stanje guma, kao i pritisak zraka u njima. Zamijetite li različiti istrošenost svakako posjetite odgovarajućeg servisera i provjerite špur. 

2. Pregled vozila

Ova stavka uveliko ovisi o tome je li redovno održavate svoj automobil. Ako je tomu tako bit će dovoljno kratko provjeriti klimatizaciju te u motornom prostoru pogledati je li stanje svih tekućina u normali. Uočite li svježu mrlju na parkingu ispod motornog prostora svakako provjerite još jednom auto u nekom brzom servisu. Također, na putovanje ne idite bez 1 litre motornog ulja - rezerva je to koja ponekad može spasiti auto. Još jedna bitna stavka je akumulator. Vjerujte, ne otkazuje samo zimi - provjerite ga. 

3. Borba s kukcima, smolom...

Ako do sada niste natočili tekućinu za pranje vjetrobrana zadnje je vrijeme. Također, ako će automobil duže vrijeme stajati nije loše nabaviti odgovarajuću prekrivku ili barem zaštite vjetrobrana. 

4. Komplet za hitne slučajeve

Koliko god pazili i pripremali se uvijek postoji mogućnost da zaglavite uz cestu. Stoga je dobro imati komplet za takve slučajeve. Ovaj bi se komplet trebao sastojati od osnovnih potrepština kao što su kutija prve pomoći, svjetiljka, kablovi za paljenje. Razmislite i o dodavanju prijenosne baterije punjenje mobitela, deke, nekvarljivih grickalica i vode. Svi koji su zapeli u gužvi znaju koliko je dragocjeno imati zalihu vode. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...