GORICA DODIK BIJESNI PO TWITTERU JER U BANJALUCI GOSTUJE SARTR: Hoće li doći s ratnim zastavama

Portal Klix je kontaktirao SARTR za komentar cijele situacije.

  • Mini market

  • 09. Jun. 2023  09. Jun. 2023

  • 1

Radio-televizija Republike Srpske bojkotuje ovogodišnji "Teatar fest", kojeg tradicionalno organizuje Narodno pozorište Republike Srpske. Razlog je gostovanje Sarajevskog ratnog teatra.

"Sarađujemo sa Radio-televizijom RS i poštujemo njihovu odluku. Naravno, nije nam drago, ali jednostavno to je tako. Nama nije saopšten razlog bojkota, ako tako to mogu da nazovem, ali je zapravo javna tajna da je razlog SARTR. Svake večeri nam dolaze novinari, čak i oni sa RTRS. Gledaju predstave, ali ne izvještavaju. Program festivala svakako nismo mijenjali“, kazala je za Žurnal Milena Knežić, stručna saradnica za odnose s javnošću u NP RS.

Čini se da je sve krenulo od objave Gorice Dodik na Twitteru koju je postavila u aprilu ove godine kada je program festivala objavljen.

"I tako, dok se naši predstavnici bore u Sarajevu da nam ne otmu imovinu, NPRS na Teatar fest poziva sarajevski ratni teatar, koji nas Srbe smatra agresorima. BRAVO. Hoće li doći u BL sa ratnim zastavama?", bijesno je se zapitala kćerka Milorada Dodika.

Portal Klix je kontaktirao SARTR za komentar cijele situacije.

"Ne želimo ništa komentirati. Mi imamo odličnu suradnju sa NP RS i sa svim kolegama. Trenutno se spremamo za put u Banja Luku gdje ćemo večeras izvesti predstavu "Moj sin samo malo sporije hoda", nadam se na zadovoljstvo svih koji je dođu pogledati", rekla je za Klix Maja Salkić Burazerović, direktorica SARTR-a.

Nakon što se ova vijest pojavila u medijima, Gorica je ponovno svoje nezadovoljstvo izrazila na Twitteru ne birajući riječi.

"Još nešto da kažem na temu RATNOG teatra, kada je izašla objava da će gostovati na festu svi su se zgražavali i slali mi poruke da su u šoku šta je direktorica NPRS sebi dozvolila, ali naravno svi oni kao p… ćute i čekaju da se koplja slome na nekome ko smije iznijeti svoje. Vidjećemo sigurno neke od njih u prvim redovima da podrže taj fest i da pokažu kako su kulturno osviješteni i kako su širokih shvatanja. Da izvinite, s… mi se od teze da umjetnost ne poznaje granice i vjeru, ali samo kada su Srbi u pitanju, kod ostalih granice i te kako postoje", mišljenje je Gorice Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...