DEMOKRATSKI, NEMA ŠTA: Kongresi SDP-a BiH i Naše stranke, očekuje se...

Na dnevnom redu naći će se i izmjene i dopune Statuta Naše stranke te Programska deklaracija.

  • Vijesti

  • 10. Jun. 2023  

  • 2

Subota je u znaku stranačkih kongresa - Izvještajnog SDP-a BiH i Izvještajno-izbornog Naše stranke.

Po svemu sudeći, na predsjedničkim pozicijama ostat će aktuelni čelnici Nermin Nikšić i Edin Forto.

Nikšiću produženje mandata

Osmi redovni Kongres SDP-a BiH bit će izvještajnog karaktera, a ujedno će iznjedriti i informaciju termina održavanja unutarstranačkih izbora.

Očekuje se da aktuelnom predsjedniku Nerminu Nikšiću bude produžen mandat, s obzirom da, prema važećem Statutu SDP-a, ne može biti izabran i treći uzastopni put na tu funkciju. A da bi Nikšiću bio produžen mandat, neophodno je da Kongres usvoji neophodne izmjene stranačkog Statuta.

Iako se u javnosti špekulira o imenu novog predsjednika SDP-a BiH, Nikšić bi na čelnoj poziciji ipak mogao ostati do perioda nakon lokalnih izbora 2024. godine.

Forto bez protukandidata

U velikoj sali Parlamenta BiH danas će biti održan Kongres Naše stranke na kojem će biti biran predsjednik, potpredsjednici i članovi Glavnog odbora.

Kandidat za predsjednika je aktuelni čelnik Naše stranke Edin Forto, dok su kandidati za potpredsjednike Alen Girt (vijećnik u OV Centar i u Vijeću Grada Sarajeva), Amir Hasičević (ministar trgovine u Vladi FBiH), Behija Kulović (zastupnica u Skupštini ZDK), Damir Arnaut (zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH), Mersiha Jogunčić (vijećnica u Gradskom vijeću Gračanice) i Vildana Bešlija (zastupnica u Skupštini KS).

Na dnevnom redu naći će se i izmjene i dopune Statuta Naše stranke te Programska deklaracija.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...