SKUPŠTINA DONIJELA ODLUKU: Kanton Sarajevo će studentima UNSA s prosjekom osam i većim platiti školarine u 2022/2023. godini

U slučaju da su studenti već izvršili uplatu za spomenuti period, obavezuje se Ministarstvo finansija KS da izvrši povrat uplaćenih sredstava

  • Vijesti

  • 10. Jun. 2023  

  • 0

Na dnevnom redu jučerašnje hitne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo bila je i aktuelna problematika (ne)plaćanja školarina na fakultetima Univerziteta u Sarajevu.

Nakon brojnih diskusija i usaglašavanja, Skupština je jednoglasno donijela zaključak kojim je zadužila Vladu KS da svim samofinansirajućim studentima Univerziteta u Sarajevu koji su položili sve ispite u prethodnoj akademskoj 2021/2022. godini s prosjekom ocjena osam i većim izvrši plaćanje školarine u 2022/2023. godini.

U slučaju da su studenti iz ove kategorije već izvršili uplatu za spomenuti period, obavezuje se Ministarstvo finansija KS da tim studentima izvrši povrat uplaćenih sredstava.

- Zadužuju se rektor i Senat Univerziteta u Sarajevu da u roku od sedam dana dostave Ministarstvu finansija KS tačan spisak studenata koji ispunjavaju navedene uvjete s pripadajućim rješenjima o povratu sredstava - stoji u sinoć usvojenom zaključku Skupštine KS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...