I DŽEKO SE HVATAO ZA GLAVU: Ono što je Lukaku učinio u finalu Lige prvaka još dugo će se prepričavati… (VIDEO)

Manchester City postao je klupski prvak Europe, ali sve je moglo biti drugačije.

  • Sport

  • 11. Jun. 2023  

  • 0

Inter je mogao ekspresno izjednačiti protiv Manchester Cityja u finalu Lige prvaka, ali je na kraju je izgubio 1:0. U 68. minuti Rodri je doveo Engleze u vodstvo, no Talijani su u 71. minuti mogli doći do 1:1 da su se bolje snašli u gužvi koja je nastala u kaznenom prostoru Edersona. Lukaku je prvo zasmetao suigraču, a nekoliko minuta zatim promašio dobru šansu i tako ispao tragičar Intera.

Federico Dimarco zaprijetio je udarcem glavom u blizini peterca i pogodio prečku. Lopta mu se odbila i potom se bacio kako bi ponovno šutirao glavom, no taj je udarac završio na desnoj nozi Romelua Lukakua.

Video pogledajte OVDJE.

U nastavku opasnog napada Ilkay Gündogan pokušao je izbiti loptu iz svog šesnaesterca, no pri tom pokušaju pogodio je Lautara Martineza pa je lopta i dalje ostala u opasnoj zoni. Tek nakon toga Bernardo Silva je došao u mirniji posjed pa se City tako spasio od brzog izjednačenja.

Lukaku je u 88. minuti imao šansu za izjednačenje. Brozović je ubacio, Gosens proslijedio loptu do Lukakua, a belgijski centarfor s pet metara je pogodio Edersona. Ruben Dias se potom dobro snašao i izbacio loptu iz svog peterca.

Podsjetimo, u 57. minuti utakmice Lukaku je zamijenio Edina Džeku koji se na klupi hvatao za glavu nakon promašaja Lukakua.

Video pogledajte OVDJE.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...