MIRSAD HADŽIKADIĆ OŠTRO PO TROJKI: "Od zločinca Darija Kordića je gore samo licemjerstvo onih koji sarađuju sa njegovim istomišljenicima"

"Što se tiče Kordića, nadam se da je njegovo hapšenje već u toku, jer inače na ovim prostorima ni mira ni pravde nikada biti neće", zaključio je Hadžikadić.

  • Politika

  • 11. Jun. 2023  

  • 3

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić reagovao je na izjave presuđenog ratnog zločinca Darija Kordića te je poručio kako se nada da je njegovo hapšenje već u toku.

U reakciji, Hadžikadić se osvrnuo i na osuđujuće reakcije političara koji su, kako ističe, godinama sarađivali sa Kordićevim istomišljenicima.

"Od izjave zločinca Darija Kordića da bi opet sve učinio isto, gore su samo zakašnjele 'osuđujuće' izjave licemjernih političara koji su godinama sarađivali sa Kordićevim istomišljenicima, ili to čine sada, a sve pod izgovorom državnih i građanskih interesa, dok istovremeno uništavaju oboje. Ovo je divna prilika da ih podsjetim na nešto što su davno zaboravili: možda je narod spor, ali nije glup", rekao je Hadžikadić.

Također, poručio je kako očekuje da je pokrenut proces hapšenja Kordića.

"Što se tiče Kordića, nadam se da je njegovo hapšenje već u toku, jer inače na ovim prostorima ni mira ni pravde nikada biti neće", zaključio je Hadžikadić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...