RAT U UKRAJINI SVE BRUTALNIJI: Rusi raznijeli još jednu branu

Glasnogovornik tvrdi da uništavanjem brana Rusi pokušavaju usporiti ukrajinsku kontraofanzivu.

  • Evropa

  • 11. Jun. 2023  

  • 0

Ruske snage raznijele su branu na rijeci Mokri Jali u Donjeckoj oblasti, što je uzrokovalo poplave s obje strane rijeke, rekao je za Ukrajinsku pravdu Valerij Šeršen, glasnogovornik obrambenih snaga fronta Tavriia.

"Na rijeci Mokri Jali okupatori su digli u zrak branu što je dovelo do poplava na objema obalama rijeke. Međutim, to ne utječe na ofanzivne operacije odbrambenih snaga fronta Tavriia", rekao je.

Glasnogovornik tvrdi da uništavanjem brana Rusi pokušavaju usporiti ukrajinsku kontraofanzivu.

"Prvo su okupatori digli u zrak akumulaciju Karlivka, zatim hidroelektranu Kahovka, potom su digli u zrak i ostale hidroelektrane u okupiranom dijelu Zaporoške oblasti. U Zaporoškoj oblasti su očekivali proboj Oružanih snaga, pa su da bi usporili naše napredovanje digli u zrak hidroelektranu na rijeci Mokri Jali. Međutim, to nije utjecalo na napredovanje odbrambenih snaga", rekao je Šeršen.

Također je rekao da se ukrajinska vojska na Tavrijskoj fronti prebacila s obrane na napad. To je donijelo prve lokalne rezultate u vidu oslobađanja Blahodatne i napredovanja prema selu Urožaine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...