STRAVA U FRANCUSKOJ: Djevojčica ubijena dok se igrala na ljuljački, upucani i njezini roditelji...

Niko ne može razumjeti kako se ovo moglo dogoditi", kazala je vidno potresena gradonačelnica.

  • Svijet

  • 12. Jun. 2023  

  • 0

Porodica Thornon u subotu je u vrtu svog doma u selu Saint-Herbot pripremala roštilj, a djevojčice su se igrale na ljuljačkama, kada im je prišao muškarac i počeo pucati iz pištolja. Solenne (11) je na mjestu preminula, a njezin je otac Adrien (52) upucan u glavu. Prevezen je u bolnicu i još uvijek je u kritičnom stanju.

Njezina majka Rachel (49) je upucana u glavu i leđa, ali je izvan životne opasnosti. Osmogodišnja Céleste je uspjela bez ozljeda pobjeći kod susjeda, koji su pozvali policiju.

Javna tužiteljica Carine Halley rekla je da je uhapšen 71-godišnji Nizozemac i da je njegova supruga ispitana. Francuski su mediji izvijestili da su dvije porodice bile posvađane zbog komada zemlje.

Preliminarni dokazi, objasnila je Halley, ukazuju da se osumnjičenik pojavio niotkud i više puta pištoljem zapucao u smjeru žrtava.

"Motivi ove tragedije još nisu poznati. Čini se da je su susjedi više godina bili u sukobu zbog komada zemlje između njihovih posjeda", rekla je.

Marguerite Bleuzen, gradonačelnica Plonévez-du-Faou, rekla je da je napad povezan s trogodišnjom susjedskom svađom oko zemlje i buke.

"Dobro smo poznavali porodicu. Svake godine se organizira seosko slavlje i uvijek bi došli. Potpuno je nezamislivo upucati dijete. Ovo se dogodilo bez upozorenja. Niko ne može razumjeti kako se ovo moglo dogoditi", napomenula je vidno potresena, izvijestio je Guardian.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...