BILI SU PRIJATELJI I POLITIČKI SAVEZNICI: Putin se oglasio povodom smrti Berlusconija

Jedan od posljednjih skandala izbio je krajem prošle godine kada je procurila snimka Silvija Berlusconija na kojoj on gorljivo brani Putinovu invaziju na Ukrajinu

  • Evropa

  • 12. Jun. 2023  12. Jun. 2023

  • 0

Ruski predsjednik Vladimir Putin oglasio se povodom smrti Silvija Berlusconija.

"Smrt Berlusconija je nenadoknadiv gubitak i velika bol", kazao je Putin u poruci sućuti upućenoj predsjedniku Sergiju Mattarelli. "Uvijek sam se iskreno divio njegovoj mudrosti, njegovoj sposobnosti da donosi uravnotežene i dalekovidne odluke čak i u najtežim situacijama. U svakom našem susretu prenosio je svoju nevjerojatnu vitalnost, optimizam i smisao za humor", stoji u Putinovoj poruci objavljenoj na stranici Kremlja.

Podsjetimo, Silvio Berlusconi, medijski magnat koji je vodio Italiju devet godina, umro je danas od leukemije u dobi od 86 godina. Milijarder je 5. travnja bio hospitaliziran šest tjedana zbog slabosti povezane s plućnom infekcijom, no liječnici su otkrili da boluje od kronične leukemije. Životni put tog vječnog povratnika, čija je politička smrt nekoliko puta bila pogrešno najavljivana, isprepleten je s talijanskom poviješću posljednjih trideset godina. 

Njegova karijera bila je obilježena skandalima i pravnim problemima koji su se u posljednjih deset godina koncentrirali na postupke povezane s njegovim poznatim seksualnim zabavama Bunga bunga.

Jedan od posljednjih skandala izbio je krajem prošle godine kada je procurila snimka tajnog razgovora lidera Forza Italije Silvija Berlusconija na kojoj on gorljivo brani Putinovu invaziju na Ukrajinu. Snimka je nastala dan ranije tijekom zatvorenog skupa s upravo izabranim senatorima Forza Italije u Montecitoriju.

Na istom je sastanku snimljen i kako se hvali da mu je Putin čestitao rođendan tako što mu je poslao 20 boca votke, a da je on Putinu uzvratio s 20 boca Lambrusca te da su razmijenili "slatke poruke". 

Talijanski mediji idućeg dana objavili su novu snimku na kojoj Berlusconi stranačkim kolegama objašnjava rat u Ukrajini čvrsto zagovarajući rusku poziciju o tome kako je došlo do invazije na suverenu državu. 

"Znate li kako se dogodilo ovo s Rusijom? Ali za ovo vas molim maksimalnu diskreciju. Obećavate? (...) Bilo je ovako - 2014. u Minsku, u Bjelorusiji, potpisan je sporazum između Ukrajine i dviju novonastalih republika Donbasa za mirovni sporazum kako se više ne bi međusobno napadali. Ukrajina baca taj ugovor kvragu godinu dana kasnije i počinje napadati granice dviju republika. Dvije republike trpe vojne gubitke koji, kažu mi, dolaze na 5, 6, 7 tisuća mrtvih. Dolazi Zelenski, utrostručuje napade na dvije republike. Smrtnost se povećava", govori Berlusconi na snimku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...