DODIKOVA KOLA NEZAUSTAVLJIVO KLIZE NIZBRDO: Republika Srpska prihvatila sve ponude i zadužiti se dvostruko više od plana, ali ni to nije najgore od svega...

Najnovije zaduženje je obavljeno uz kamatu od 2,4 posto.

  • Mini market

  • 13. Jun. 2023  

  • 1

Bh. entitet Republika Srpska zadužila se za nešto više od 32 miliona KM prodajom trezorskih zapisa.

Riječ je o izrazito nepovoljnom zaduženju zbog kratkog roka od samo dva mjeseca u kojem novac mora biti vraćen.

Jučer je bila planirana prodaja trezorskih zapisa u iznosu od 15 miliona KM. Pristigle su ponude u ukupnom iznosu od 32,3 miliona KM.

Zbog očitog manjka u budžetu, Vlada RS-a je odlučila prihvatiti sve ponude i zadužiti se dvostruko više od plana, a datum dospijeća ovih vrijednosnih papira je 11. august ove godine, kada će RS morati vratiti sav novac koji je jučer dobila. Da bi to učinila, morat će pribjeći novim zaduženjima.

Najnovije zaduženje je obavljeno uz kamatu od 2,4 posto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...