OČAJNIČKI ISTUP GORANA PETRONIJEVIĆA: „Radovan Karadžić se ne nalazi u zatvoru, on je…“

-Nažalost, kada su Srbi u pitanju - to se ne poštuje, već se drastično krši i tu nema nikakve slučajnosti - rekao je Petronijević.

  • Mini market

  • 13. Jun. 2023  13. Jun. 2023

  • 9

-Stanje prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića, koji se nalazi u zatvoru u Velikoj Bitaniji, veoma je loše jer je on tamo u zarobljeništvu, a ne u pritvoru, tvrdi to Goran Petronijević, koordinator Pravnog tima za odbranu ratnog zločinca Karadžića.

Petronijević je rekao da su Karadžiću uskraćena elementarna ljudska i zatvorska prava, te da se nad njim sprovodi određena odmazda.

-Pokušavamo na sve načine da zaštitimo njegova prava, pa i angažovanjem tima branilaca iz Engleske. Sve što se tamo događa iznijećemo pred UN. Imamo za to mehanizme i to ćete uskoro vidjeti, kazao je Petronijević za Srnu.

-To što je Karadžiću uskraćeno da ga posjećuju članovi njegove porodice predstavlja strašno kršenje prava, kazao je on.

-Karadžić, prema svim međunarodnim propisima, trebao bi da izdržava kaznu u zemljama poput Grčke, Slovenije ili neke od zemalja EU, koje su sa Haškim sudom potpisale sporazum o prihvatanju osuđenih lica.

-Nažalost, kada su Srbi u pitanju - to se ne poštuje, već se drastično krši i tu nema nikakve slučajnosti, rekao je Petronijević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...