„LEGITIMNO“ PA KO KOGA PREVARI: Šta se krije iza najava o smjeni CIK-a BiH i izmjenama Izbornog zakona…

Stručnjaci upozoravaju na štetnost takve odluke.

  • Politika

  • 14. Jun. 2023  

  • 1

Izborni zakon BiH više od šest godina je prioritet. Od petka do ponedjeljka, od prvog do 31. I tako godinama, a sada - restart. Novi pregovarački sto spreman, ali je sada pregovarač novi i brojniji.

Želje poznate, asimetrija, simetrija, legitimni, autentični, majorizacija, diskriminacija, preglasavanje, građanska ili etnička, podijeljena. Kako u krugu Dodikovih i Čovićevih jasnih ciljeva, crvenim linijama napraviti prihvatljiv dogovor za sve. Ima li nova vlast asa u rukavu da život ne bude iznova talac groblja propalih modela izbornog zakona. 

Prije početka pregovora o izmjenama Izbornog zakona BiH, vladajući najavljuju i smjene u CIK-u BiH, stručnjaci upozoravaju na štetnost takve odluke.

Više u prilogu FTV-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...