FEĐA ŠTUKAN ZA SRBIJANSKI "DANAS": "Teško je biti kriminalac Vučićevog kalibra"

Bh. glumac reagovao na optužbe predsjednika Srbije koji ga je nazvao "kriminalcem"

  • Kultura

  • 14. Jun. 2023  

  • 1

Nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao bosanskohercegovačkog glumca Feđu Štukana „kriminalcem“, a list Politika „muslimanskim ekstremistom“ zbog toga što je viđen na protestu „Srbija protiv nasilja“, Štukana su jučer na graničnom prelazu između Srbije i BiH zadržali šest sati.

U izjavi za srbijanski Danas, Štukan je odgovorio na optužbe Aleksandra Vučića i prorežimskih medija u Srbiji.

- Teško je biti kriminalac kalibra Vučića. Ne znam kako on kriminalca zamišlja, a ne mogu da kažem da mi je kompliment kad mi se takav kalibar uopšte obrati. Što se tiče toga da sam islamski fundamentalista, mogu da dodam da mene ovdje već 20 godina zovu četnik. Ja se već dugo nosim s tim problemima da me tamo zovu islamskim fanatikom, a ovdje četnikom, s tim živim. Meni iskreno nije neka frka oko toga - rekao je Štukan za Danas.

Prema njegovim riječima, očekivao je zadržavanje na granici i maltretiranje, ali, kako naglašava, „maltretiranja nije bilo“.

- Bio je jedan vrlo korektan odnos od strane inspektora, a šest sati je trajao zato što je bio više problem u administraciji. Inspektori to prenose Bezbjedonosno informativnoj agenciji, a BIA nekom gore, ne znam, stvarno nisam upućen u to kako ide taj lanac odgovornosti. Uglavnom, situacija gluhih telefona gdje jedan drugom prenose naredbe šta će jedni, šta će drugi, zato je to trajalo šest sati, a mi smo, inače, u prvih pola sata shvatili o čemu se tu tačno radi, i ja i inspektori – rekao je Štukan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...