DENIS ZVIZDIĆ RAZGOVARAO S ČELNICIMA KRALJEVINE MAROKO: Iskazan obostrani interes za jačanje saradnje

Predsjedavajući Zvizdić pozvao je predsjedavajuće Parlamenta Kraljevine Maroko da dođu u posjetu Bosni i Hercegovini i Parlamentu BiH i istaknuo da će to osnažiti odnose između dvije zemlje.

  • Vijesti

  • 15. Jun. 2023  

  • 1

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić sastao se sa predsjedavajućim Predstavničkog doma i sa predsjedavajućim Doma savjetnika Parlamenta Kraljevine Maroko.

Iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denisa Zvizdića dostavljeno nam je saopćenje za medije koje proslijeđujemo u cjelosti:

- Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić sastao se danas sa predsjedavajućim Predstavničkog doma i sa predsjedavajućim Doma savjetnika Parlamenta Kraljevine Maroko Rachidom Talbi Alamijem i Enaamom Mayarom i čestitao im na izvrsnoj organizaciji konferencije koja se održava u Marrakeshu.

Tokom sastanka, Zvizdić, Alami i Mayara su istaknuli da Bosna i Hercegovina i Kraljevina Maroko imaju dobre bilateralne odnose i da postoji interes dvije države za jačanjem saradnje u brojnim oblastima.

Saglasili su se da u narednom periodu treba unaprijediti međuparlamentarnu saradnju kroz razmjenu iskustava između dva parlamenta. Ukazali su na značaj i na mogućnost saradnje dvije države u oblasti ekonomije, posebno u sektoru obnovljivih izvora energije u kojoj Kraljevina Maroko ima veoma dobre rezultate i pozitivna iskustva, te u oblasti turizma gdje postoji značajan prostor za saradnju u dijelu razmjene znanja i iskustava, uspostavljanja bezviznog režima i povećanja turističkih posjeta između dvije zemlje.

Predsjedavajući Zvizdić pozvao je predsjedavajuće Parlamenta Kraljevine Maroko da dođu u posjetu Bosni i Hercegovini i Parlamentu BiH i istaknuo da će to osnažiti odnose između dvije zemlje, stoji u saopštenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...