ZAHAROVA O MIROVNIM INICIJATIVAMA: "Kijev odbija svaku priliku za pregovore s Rusijom kako bi zadovoljio Zapad"

Nisam sigurna da li je ikada postojao takav presedan u svijetu - kaže Zaharova

  • Svijet

  • 15. Jun. 2023  

  • 1

Vlasti u Kijevu odbijaju svaku priliku za pregovore sa Moskvom kako bi zadovoljile zapadne zemlje, tvrdi portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Kijevski režim sistematično i fundamentalno odbija svaku priliku za pregovore (sa Rusijom) kako bi zadovoljio Zapad - istakla je Zaharova na brifingu na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

Govoreći o reakciji Rusije na mirovne inicijative, Zaharova je navela da su vlasti u Kijevu na zakonodavnom nivou blokirale sve mogućnosti za pregovore.

- Nisam sigurna da li je ikada postojao takav presedan u svijetu da bilo koji režim, bilo koja vladajuća elita zabrani sebi da pregovara sa nekim drugim. To se desilo u Ukrajini - dodala je Zaharova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...