"KRIZNI SASTANAK": Borrell pozvao Vučića i Kurtija na razgovore u Bruxelles

"Pozvao je obojicu lidera na ‘krizni sastanak‘ u Bruxelles sljedeće sedmice", rekao je Stano.

  • Regija

  • 15. Jun. 2023  

  • 0

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell pozvao je srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Albina Kurtija na “krizni sastanak” sljedeće sedmice u Bruxellesu, potvrdio je u četvrtak glasnogovornik Peter Stano.

"Pozvao je obojicu lidera na ‘krizni sastanak‘ u Bruxelles sljedeće sedmice", rekao je Stano.

Borrrell je ranije po dolasku na sastanak s ministrima obrane NATO-a rekao da je sazvao za sljedeću sedmicu krizni sastanak na kojem će se razgovarati o smanjenju napetosti na sjeveru Kosova, ali nije naveo na kojoj razini će biti sastanak.

Sada je njegov glasnogovornik potvrdio da su u Bruxelles pozvani Vučić i Kurti, te rekao da će pojedinosti o tome biti objavljene kasnije, prenosi Hina.

Stanje na sjeveru Kosova iznimno je napeto posljednjih nekoliko sedmica.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...