TEMPERATURA U NAGLOM PADU, A KIŠA SVE DO...: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja juna

Narandžasto upozorenje izdato je za petak.

  • Vijesti

  • 16. Jun. 2023  

  • 0

Nestabilno vrijeme praćeno intenzivnim pljuskovitim padavinama očekuje se naredna dva dana. Narandžasto upozorenje izdato je za petak. Prostori koji su najizloženijim rizicima uzrokovanim intenzivnim padavina su centralna, istočna, sjeveroistočna Bosna kao i cijela Hercegovina.

Stabilizacija vremenskih prilika prognozira se od 17. juna. Period bez padavina uz duge sunčane intervale u Bosni će trajati do 21., a u Hercegovini do 30. juna.

U periodu od 22. do kraja mjeseca, povremene pljuskovite padavine izgledne su širom Bosne, a nešto obilnije u centralnim, sjevernim i istočnim predjelima.

Narednih 5 dana vrijednosti temperatura zraka prognoziraju se oko ili nešto ispod referentnih za ovaj period godine. Na planinskim predjelima Bosne, očekivane temperature zraka biće u rasponu od 7 do 12 °C, u nižim, kotlinskim predjelima Bosne te na planinskom sjeveru Hercegovine, od 11 do 16 °C, dok se u ostatku Hercegovine prognozira od 14 do 19 °C. Maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni od 20 do 24, na jugu zemlje do 27 °C.

Od 19. juna izgledan je blagi porast vrijednosti temperatura zraka. Tokom jutra u Bosni očekivane temperature kretaće se od 16 do 20, u Hercegovini od 18 do 22, danju u Bosni do 31, u Hercegovini do 33 °C.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...