SHAKIRA USKORO PRED SUDOM: Zbog utaje poreza prijeti joj dugogodišnji zatvor

Moguća je i novčana kazna u iznosu od čak 23,8 miliona eura

  • Estrada

  • 20. Jun. 2023  20. Jun. 2023

  • 0

Španski mediji su objavili vijest da bi slavna pjevačica Shakira mogla da završi u zatvoru i uz to da plati milionsku kaznu.

Nakon što je život nastavila na američkoj Floridi sa sinovima, u španskim medijima se pojavila vijest kako bi kolumbijska zvijezda mogla da bude u zatvoru narednih osam godina.

Moguća je i novčana kazna u iznosu od čak 23,8 miliona eura.

Ona će uskoro morati da se pojavi na sudu u Španiji i to zbog utaje poreza. Iako tvrdi da je izmirila sve obaveze, tužilaštvo smatra kako je u periodu od 2012. do 2014. ipak utajila porez.

Pojedini mediji tvrde da su im povjerljivi izvori odali informacije koje se odnose na Shakirinu odbranu.

Po tim informacijama, njeni advokati tvrde da je ona tokom perioda koji se spominje u optužnici bila “bez tačnog prebivališta zbog njenog posla”.

Navodi se da do 2015. godine nije živjela konstantno u Španiji. Tvrde da iz tog razloga nije mogla da bude tretirana kao poreski rezident.

Pjevačica (46) tada je navodno “živjela u avionu više od bilo kojeg pilota“.

Također je rekla da je selidba u Španiju predstavljala veliki minus za njenu karijeru. Zbog toga u startu nije željela da dođe tamo, prenosi B92.

Ovaj slučaj pokazuje da se ne stišava se bura kada je u pitanju kolumbijska pjevačica.

Njen ljubavni život prati cijeli svijet već mjesecima, nakon što se saznalo za raskid njene veze sa španskom nogometnom zvijezdom Gerardom Piqueom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...