LAGANO I ELEGANTNO: Tomato girl estetika osvojila je ljubitelje mode, a znate li šta predstavlja? (FOTO)

Lan je središnji element ove estetike.

  • Žena

  • 20. Jun. 2023  

  • 0

TakozvanaTomato Girl estetika odnosi se na oblik ljetne jednostavnosti s romantičnim utjecajima. Naslanjajući se na trend tihoh luksuza, ova estetika nalaže nošenje minimalističke, lagane i elegantne odjeće i dodataka.

Lan je središnji element ove estetike, istaknut s predimenzioniranom košuljom nošenom preko kupaćeg kostima, kao i na midi suknji povezanoj s klasičnom majicom bez rukava ili hlačama uz skraćeni top.

  

Tomato djevojka nosi i cvjetne haljine te komade s detaljima od čipke, dok na nogama nosi ravne sandale ili štikle. Svoju odjeću dopunjuje nježnim nakitom od zlata i pletenim modelima torbi. Šminka joj je lagana, kosa raspuštena i nikad savršeno počešljana. Odmor provodi na obali Amalfi, šetajući uz more, čitajući na suncu i uživajući u svježem voću i povrću. 

Kada bismo morali odabrati samo jedan komad iz Tomato Girl ormara, to bi nedvojbeno bile lanene hlače. Nakon što su zavladale aktuelnim kolekcijama brendova kao što su Balmain i Max Mara, modna platforma Stylight zabilježila je porast pretraživanja za lanenim hlačama u iznosu od 22 posto. Širokog kroja, u nježnoj kromatskoj paleti boja, poput bež ili krem, nose se ležerno uz majicu bez rukava i široku košulju ili uz dugi blejzer i sandale na petu.

Preporučuje se i lanena haljina, lagana i prozračna. Kako biste je učinili ženstvenijom, nosite je opasanu u struku i uz pletenu torbu. Još jedan vodeći komad Tomato Girl trenda koji favoriziraju ljubiteljice mode širom svijeta svakako je cvjetna haljina. Fluidne verzije cvjetnih haljina dužine midi, u nježnim ili pastelnim tonovima posebno dobro utjelovljuju ovu novu hit estetiku na modnoj sceni, navodi Tportal.hr. 

  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...