KO O ČEMU, PUTIN O ORUŽJU: "Naša najvažnija obaveza je razvoj ruske nuklearne snage"

Putin se sastao u Kremlju s mladim oficirima koji su s odličnim uspjehom završili ruske vojne škole.

  • Svijet

  • 21. Jun. 2023  

  • 0

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da razvoj ruske nuklearne moći smatraju najvažnijim zadatkom, dodajući da ruske nuklearne sile omogućavaju efikasno i pouzdano strateško odvraćanje i održavanje globalne ravnoteže snaga, prenosi Anadolija.

Putin se sastao u Kremlju s mladim oficirima koji su s odličnim uspjehom završili ruske vojne škole.

Čestitajući oficirima, Putin je iznio niz informacija o obavljenom radu na jačanju vojske.

Putin je istakao da su jačanje vojske i sigurnost zemlje uvijek prioritet i da će to biti i dalje.

Istakao je da će nastaviti da sveobuhvatno razvijaju vojsku, uzimajući u obzir nove izazove i iskustvo "specijalne vojne operacije" koju izvodi u Ukrajini.

- Naš najvažniji zadatak je razvoj naše nuklearne snage, koja je glavna garancija ruske sigurnosti i globalne stabilnosti. Otprilike polovina naših raketnih jedinica opremljena je najnovijim kompleksima Yars. Naša vojska se ponovo naoružava modernim raketnim sistemima s hipersoničnim bojevim glavama Avangard... Projektovani za nove teške rakete, lanseri Sarmat će uskoro preuzeti borbenu dužnost - kazao je Putin i dodao:

- Ruske nuklearne snage omogućavaju efikasno i pouzdano strateško odvraćanje i održavanje globalne ravnoteže snaga.

Osvrćući se na važnost bespilotnih letjelica u ratovima, Putin je dodao da će se Rusija masovno proizvoditi i distribuirati takve letjelice svim vojnim jedinicama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...