„MILORADE, NE LUPETAJ…“: Gore društvene mreže nakon Dodikove poruke američkom ambasadoru Murphyju…

„Slobodna Bosna“ donosi samo one reakcije koje nisu uvredljivog sadržaja.

  • Mini market

  • 22. Jun. 2023  22. Jun. 2023

  • 4

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon poruka predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika američkom ambasadoru u BiH Michaelu Murphyju.

„Slobodna Bosna“ donosi samo one reakcije koje nisu uvredljivog sadržaja.

Podsjetimo, Dodik je kazao kako Republika Srpska ne može sarađivati sa visokim predstavnikom jer, kako je kazao, trenutno nema visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini.

-Osoba koja se lažno predstavlja i koju dio međunarodne zajednice pokušava da nametne kao visokog predstavnika nikada nije potvrđena u Savjetu bezbjednosti UN-a. Neka Michael Murphy takvu odluku pokaže javnosti kada podsjeća Republiku Srpsku na njena dejtonska opredjeljenja. Što opet nije njegov posao da tumači taj sporazum jer zemlja koju on predstavlja nije strana potpisnica Dejtonskog sporazuma. Narodna skupština ima legitimno pravo i ustavnu obavezu da zaštiti Republiku Srpsku od antidejtonskog djelovanja lažnog visokog predstavnika i zato je predložila izmjene zakona i drugih propisa kojima će biti regulisano da se njegove odluke ne objavljuju. u „Službenom glasniku Srpske”, poručio je Dodik.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...