PETAR ĐOKIĆ OTVORENO PRIJETI: "Republika Srpska ne može preći preko odluke o izmjeni pravila o potrebnom kvorumu za održavanje plenarne sjednice..."

Predstavnici vlasti Republike zatražili su u utorak, 20. juna, da Ustavni sud BiH ukine odluku o izmjeni pravila ovog suda i vrati je na odluku od prije.

  • Mini market

  • 23. Jun. 2023  

  • 2

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je za RTRS da je Ustavni sud BiH "institucija pod uticajem spoljnih centara moći i da je posljednjom odlukom narušio odnose u BiH". 

-Ustavni sud ne samo da je unio nemir, već je duboko narušio odnose u BiH. Republika Srpska ne može preći preko odluke o izmjeni pravila o potrebnom kvorumu za održavanje plenarne sjednice ovog suda, ako danas do 12 časova ne bude povučena ova odluka, biće zakazana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, kazao je Đokić.

Predstavnici vlasti Republike zatražili su u utorak, 20. juna, da Ustavni sud BiH ukine odluku o izmjeni pravila ovog suda i vrati je na odluku od prije.

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik ranije je postavio ultimatum Ustavnom sudu BiH kazavši da ukoliko ova odluka ne bude povučena danas do 12 sati, bit će zakazana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti donesen zakon o prestanku važenja i objavljivanja odluka tog suda u Srpskoj i zaštiti lica koja budu progonjena zbog toga od organa BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...