TRAGEDIJA U SRBIJI: Tijela dječaka i djevojčice izvučena iz vode

Dječak i djevojčica su nestali jučer u rupama koje su nastale iskopom zemlje za ciglanu, a koje su napunile posljednje obilne padavine.

  • Hronika

  • 24. Jun. 2023  

  • 0

Tijela dječaka i djevojčice, koji su jučer nestali u ataru sela Resinac u općini Prokuplje na južnom dijelu Srbije, izvučena su iz vode, nakon što je ispumpavanjem smanjen njen nivo, javio je RTS.

Kako navodi ovaj medij, rođaci stradale djece potvrdili su da je riječ o bratu (14) i sestri od strica (17).

Dječak i djevojčica su nestali jučer u rupama koje su nastale iskopom zemlje za ciglanu, a koje su napunile posljednje obilne padavine.

Ta jezera su posljednjih dana bila mjesto gdje su se osvježavali i kupali i mladi i stariji ljudi iz okolnih sela.

To gradilište nije imalo stalno osiguranje, čuvara, ali su tu stalno bili radnici ciglane, koji nisu uspjeli da utječu na kupače i izletnike, kao ni table upozorenja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...