OGLASIO SE HARIS SILAJDŽIĆ O LGBTI-u: "Snažna podrška Redži Lemezanu i Benjamini Karić"

"Pred HDZ-om i SNSD-om su manji od makova zrna, a ovdje gdje je Armija Republike Bosne i Hercegovine odbranila civilizacijske vrijednosti oni bi trenirali strogoću", rekao je Silajdžić

  • Politika

  • 24. Jun. 2023  24. Jun. 2023

  • 0

"Apsolutno opravdavam odluku Benjamine Karić o nedavanju saglasnosti za osvjetljavanje Vijećnice bojama zastave LGBTQ populacije. Da je bilo sreće ne bi im ni Zemaljski muzej nedavno ustupio prostor za koncert transrodnih osoba. Oni će reći da paradiraju jer su ponosni na svoju sexualnost, njihov problem. Mi nismo ponosni na to! Mi smo ponosni na naše porodice", poručio je zastupnik Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Federalnom parlamentu Haris Silajdžić.

On je dalje naveo da je "ovo ozračje dovelo do ozbiljnog političkog 'šopanja'".

"Isti oni koju su mene prije par dana linčovali, interpretirajući moj amandman onako kako njima odgovara (što ću svakako obrazložiti u narodnom periodu), su danas svim silama, armadom NVO botova i staljinističkim metodama raspalili po Benjamini Karić i Redži Lemezanu. Neupućeni bi rekli perostrojka na ljevici, upućeni znaju da je to nova rezolucija informbiroa. Zanimljivo je da ti nasilnici za sebe vole reći da su demokratični i tolerantni, a zapravo su rigidni.

Sav jad, bijeda i primitivizam lažno uglađenih FGR-trupa je danas izašao na vidjelo. Kada tuku po meni, nama, reisulemi, Islamskoj zajednici i vjeronauci javnost to doživljava kao političku borbu, a ne bi trebalo jer je to dehumanizacija i agresija na slobodu i karakter neistomišljenika. Svoje pravo lice zapravo pokažu načinom postupanja prema onim članovima njihovih stranaka, a koji nužno ne percipiraju sve onako kako bi oni to željeli.

Lično ni ne poznajem Benjaminu Karić i Redžu Lemezana, ne dajem im podršku radi nekog prikupljanja političkih poena, niti bilo kakvog drugog oportunizma.

Podržavam ih jer su postupili moralno u skladu sa vlastitom savješću, takvi postupci se moraju ohrabrivati, a nikako opstruirati kako to evo čine razni nikšići i miokovići.

Pred HDZ-om i SNSD-om su manji od makova zrna, a ovdje gdje je Armija Republike Bosne i Hercegovine odbranila civilizacijske vrijednosti oni bi trenirali strogoću.

E pa nećete!

Nas je više, i nećete nas ušutiti!", poručio je Silajdžić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...