TRENER RIJEKE O SELEKTORSKOM POSLU: Sergej Jakirović odgovorio zanima li ga preuzimanje reprezentacije BiH

Podsjetimo, Jakirović je bio jedan od kandidata pri izboru selektora 2021. godine, no tada je povjerenje N/FS BiH dobio Ivaylo Petev.

  • Sport

  • 26. Jun. 2023  

  • 1

Nakon što je Faruk Hadžibegić napustio poziciju selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine u javnosti se počelo licitirati imenima njegovog nasljednika, piše N1.

Jedan od onih kojeg većina navijača priželjkuje je svakako trenuti šef stručnog štaba Rijeke Sergej Jakirović. On je sa velikim uspjehom dvije godine vodio Zrinjski, a Plemići su pod njegovim vodstvom igrali lijep i ofanzivan fudbal. Mnogi rekordi su srušeni, osvojena je titula u Premijer ligi prije nego što će Jakirović početkom ove godine otići u Rijeku.

Na pitanje zanima li ga selektorski posao i eventualni angažman u Bosni i Hercegovini, Jakirović je u Podcastu Inkubator rekao:

“Zanima me selektorski posao jednog dana, to je kruna karijere. Ne možeš birati trenutak, kada dođe ponuda, ako se poklopi vizija”, rekao je bivši trener Zrinjskog.

Podsjetimo, Jakirović je bio jedan od kandidata pri izboru selektora 2021. godine, no tada je povjerenje N/FS BiH dobio Ivaylo Petev.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...