OPET DRAMA U NOVOM SARAJEVU: Nije usvojen ni dnevni red

Nakon šest sati naduravanja, Općinsko vijeće Novo Sarajevo nije uspjelo usvojiti ni dnevni red.

  • Politika

  • 26. Jun. 2023  

  • 0

“Obaranje dnevnog reda na koje su bile tačke bitne za građane Novog Sarajevo vjerojatno svojevrsna osveta ovih stranaka, a čime se želi pokazati kako neka "nova većina” ne funkcionira.

Nakon šest sati naduravanja, Općinsko vijeće Novo Sarajevo nije uspjelo usvojiti ni dnevni red.

Predsjedavajuća Danijela Šahat u izjavi za Politicki.ba kqžr da je obaranje dnevnog reda na sjednici Općinskog vijeća Novo Sarajevo pokazatelj da Trojka zaista ne funkcionira.

"Suzdržanim glasovima" NS ,NIP-a i samostalnih vijećnika koji djeluju uz NIP, nije usvojen dnevni red za koji su upravo ove stranke glasale na kolegiju koji je vodio bivši predsjedavajući Robert Pleše (NS).

Umeđuvremenu se desila smjena predsjedavajuceg Roberta Pleše (NS) i dopredsjedavajuceg Nijaza Džake (NIP) pa je obaranje dnevnog reda na koje su bile tačke bitne za građane Novog Sarajevo vjerojatno svojevrsna osveta ovih stranaka, a čime se želi pokazati kako neka "nova većina” ne funkcionira.

Osim što građani trebaju znati ko opstruira donošenje odluka i lideri Trojke bi se konačno morali pozabaviti stvarnim akterima raspada Trojke”, rekla je Šahat za Politicki.ba.

S druge strane, lokalni odbor NiP-a, slavosobitno je objavio da nova većina ne postoji i da ne može ‘progurari’ ni dnevni red.

“Preuzeti odgovornost, a ne moći nositi istu više od 6 sati znači da su mnogi neozbiljno shvatili ovu misiju”, poručila je grupa vijećnika NiP OV Novo Sarajevo

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...